Uitstel van belasting voor ondernemers ivm Corona

Uitstel van belastingbetaling

Kan ik nog uitstel van belastingbetaling aanvragen? Er zijn verschillende tijdelijke maatregelen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf betalingsproblemen vanwege de coronacrisis? Dan kunt u tot en met 30 juni 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen. Hebt u al bijzonder uitstel van betaling? Dan kunt u de Belastingdienst vragen het te verlengen. Ook dit kan tot en met 30 juni 2021.

Tot en met 30 juni 2021 kunt u bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis aanvragen voor (o.a.) alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw)

De belastingen waarvoor u bijzonder uitstel krijgt, hoeft u dus niet te betalen. Maar blijf wel op tijd aangifte doen.

Let op; U betaalt invorderingsrente als u een belastingaanslag niet op tijd betaalt. Om de gevolgen van het de coronacrisis te verzachten, is de invorderingsrente vanaf 23 maart 2020 tot en met 31 december 2021 tijdelijk verlaagd van 4% naar 0,01%. Dit geldt niet alleen voor een belastingschuld waarvoor bijzonder uitstel van betaling wordt gevraagd, maar voor alle belastingschulden.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag

Hulp Nodig?

Heeft u hulp nodig bij de nieuwe belastingregels voor 2020 en 2021 en de nieuwe kleine ondernemingsregeling? Bel of mail ons voor meer informatie!